АктуалноНовиниСъдТемида

Огнян, който уби брат си и приятел в катастрофа на бул.“Марица-Юг“, се призна за виновен

Съдът върна делото на Прокуратурата за съществени процесуални нарушения в обвинителния акт

19-годишният Огнян Дебелаков и 46-годишният му баща Митко, които са обвинени за причиняване на катастрофа с две жертви, се изправиха отново днес пред съда в Пловдив. Защитата на двамата обяви, че те признават фактите и обстоятелствата около инцидента и поиска делото да се гледа по съкратената процедура и присъдите им да бъдат редуцирани с 1/3 от размера на наказанията.

19-годишният Огнян

Бащата Митко Дебелаков загуби единия си син в катастрофата

Припомняме, че младежът е обвинен за причиняване на смъртта на двама души през месец септември миналата година. Доказано е, че той е карал пиян и без свидетелство за правоуправление. Митко Дебелаков е обвинен, че е предоставил автомобила, с който е станал инцидента на пияния си син, знаейки, че той е употребил алкохол и няма шофьорска книжка. В тежката катастрофа загинаха две момчета – на 16 и 19 години, на кръстовището на булевардите „Източен“ и „Марица-юг“.

?????????????????????????????????????????????????????????

Шофираният от Огнян лек автомобил „Опел Корса“ се заби в стълб и три антипаркинг колчета. При удара намиращите се в колата четирима младежи изхвърчат навън. Двама от тях загиват на място, като тялото на единия бе открито на другия ден в коритото на реката.

Според експертизата, 19-годишният Огнян е шофирал с 1,55 промила алкохол в кръвта. Впоследствие е установено, че е бил и дрогиран.

След съвещание тази сутрин съдът обяви, че връща материалите по делото на прокуратурата заради открити съществени процесуални нарушения в обвинителния акт, които ограничават правата на обвиняемите Дебелакови.

19-годишният Огнян, предизвикал тежката катастрофа с две жертви на бул.“Марица-юг“, се извини в съда

Обвиняемият за катастрофата с две жертви не знае кога е роден и смята, че вече е осъден

Бащата, дал колата-ковчег, остава в ареста

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина