КриминалеНовиниСъдТемида

Обвиниха 22-годишен мъж в убийството на 3-годишно дете в Асеновград

22-годишен мъж е обвинен за убийството на 3-годишното дете в Асеновград, съобщиха от прокуратурата. Във връзка с широко отразения случай на починало на 9 март дете, предизвикал и събиране на граждани пред болницата в града, бе образувано досъдебно производство, което първоначално бе водено за евентуално причиняване на смърт по непредпазливост при немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност.

С акт на главния прокурор, разследването бе възложено на Национална следствена служба. В резултат на предприетите активни съвместни действия на Окръжна прокуратура – Пловдив, ОД на МВР – Пловдив и Национална следствена служба, е установено, че случаят касае умишлено убийство на детето, което е било занесено в болничното заведение след настъпване на смъртта му. Установен, като извършител на деянието, е 22-годишен мъж от Асеновград, живял на съпружески начала с майката на починалото дете.

Спрямо него са повдигнати две обвинения, за това, че умишлено е умъртвил малолетно лице и че се е заканил с убийство на майката на детето. В хода на разследването са били извършени огледи, разпитани са били свидетели, вкл. пред съдия, били са приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебномедицински  експертизи, съобщават от прокуратурата.

При аутопсията на трупа на детето са установени множество травматични увреждания, включително: тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло. Като причина за смъртта се определя тежката съчетана травма, резултат от нанесен от обвиняемия побой.  Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за извършените престъпления е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Разследването по случая продължава.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина