ГрадътНовини

Камбаните в Пловдив ще бият всеки ден в 21 часа

Митрополит Николай се обърна към пловдивските православни да се молят за Божие снизхождение

Камбаните на пловдивските православни храмове ще бият всеки ден от 21 до 21:15 до края на март. Това се случва по заръка на Пловдивски митрополит Николай. По този начин църквата ще покаже подкрепата си към лекари, медици и медицински лица, които полагат неуморни грижи за боледуващите, казва той в свое обръщение към Божия народ на пловдивската епархия. Освен това той призовава всички да се молят за Божие снизхождение и избавление от злото. Публикуваме обръщението от митрополит Николай:

Боголюбиви братя и сестри, чеда на светата пловдивска епархия,

Обръщам се с призив към вас, да обединим молитвата си в тези тежки изпитания за целия свят, като ви моля всяка вечер в 21 часа, който където и да се намира, у дома, на работа, или по пътя, да се моли с Господнята молитва „Отче наш“ за да призовем Божията милост, снизхождение и избавление от злото.

Също така разпореждам всяка вечер от 21 часа до 21.15 часа, до края намесец март, да бият всички църковни камбани в диоцеза на Пловдвиска епархия в знак на подкрепа на всички наши лекари, медици, и медицински лица, които неуморно полагат грижи за боледуващите и страдащите наши ближни. Защото Господ ни е заповядал: „Синко, в болестта си не бъди небрежен!… Почитай лекаря с чест според нуждата от него, защото Господ го е създал, и лекуването е от Вишния.“ (Сирах. 38:1-9).

Братя и сестри,
Времето на всеобщото бедствие, което Господ допуска и което съвпада с времето на Великия пост, следва да бъде осмислено от нас в духовен план. Нека то да бъде за нас време на покаяние и смирение. Но не и на униние, на страх, на малодушие и ропот. Всички сме в Божиите ръце. И времето на земния ни живот, и часът на смъртта, и здравето, и болестта – всичко се отмерва от премъдрия Божи промисъл за света и човека. Да не забравяме Господните слова: „Всичко, що поискате в молитва с вяра, ще получите. И каквото поискате от Отца в Мое име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина…. и, Ако поискате нещо в Мое име, Аз ще го направя“. (Ин.14:13-14; Мaт. 21:22).

Благодатта на Господа нашего Иисуса Христа, любовта на Бога Отца и общението със Светия Дух да бъде със всички вас

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. КМЕТЪТ АКО Е НЕСПОСОБЕН ДА ОСИГУРИ РЕД И СПОКОЙСТВИЕ (ДОКАТО ЗАБРАНЯВА КАКВО ЛИ НЕ ОТ ЖИВИЯ ЖИВОТ, А СИ ПРАВИ ОГЛУШКИ ЗА ОРТАКА СИ!) ТО ТОГАВА РЕДНО Е ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА, ДА СЕ ПОСТРИЖЕ В НАКОЙ *Р*ВОСЛАВЕН МАНАСТИР, И ДА БЪДЕ ЗАМЕСТЕН С КАНАЗИРЕВА, ЕДНА ТРЕЗВА ПЛОВДИВЧАНКА.

  2. 21:00 ДО 21:15 =15 ПЕТНАЙСЕТ ЦЕЛИ МИНУТИ БЕ, КМЕТЕ!
    НЕ 15 МИНУТИ, НЕ ПЕТ МИНУТИ, НЕ ЕДНА МИНУТА ВСЕКИ ДЕН; ДАЖЕ 15 ПЕТНАЙСЕТ СЕКУНДИ СА ПРЕКАЛЕНИ В ТИЯ ТРУДНИ ТРЕВОЖНИ ВРЕМЕНА НЕЗАВИСИМО КАКВИ ИСТЕРИИ МУ БРЪМЧАТ МЕЖДУ КОСМАТИТЕ УШИ НА МУТРО’ПОЛИТ’ИК МЕТОДИЕВ.
    Кмете, ти може да си му последовател, ПОСЛУШНИК ако щеш на гламавия Аятоллах, твоя си работа като ти е толко’ акъло баскетбудалашкий, ама тука става дума за ЗАМЪРСЯВАНЕ на житейските условия на гражданството.
    ЗВУКОВА ЕКОЛОГИЯ.
    Да върви в родната си Коньовица да си думка тигани и тенджери на воля, тук в Източна Румелия сме цивилизован Град.
    (В Рим -Вечния Град- даже коскоджамити Папа няма таквози НАХАЛСТВО!)

  3. Църквите трябва да бъдат затворени, както е в Италия. Всички целуват иконите, или Евангелието. Не ми се мисли какво става. Къде е щаба, къде е кмета.Или никой не смее да каже на църквата какво да прави иши не им пука.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина