И Пожарната с ограничителен режим за посещения

Административното обслужване на граждани ще става само по един, като в сградата на дирекцията на ул. „Преслав“ 33 ще се осъществява в деловодството, а в районните служби – във фоайето

На вниманието на потребителите на административни услуги на РДПБЗН – Пловдив: Предвид кризисната обстановка с разпространение на коронавируса, от днес е в сила ограничен режим за достъп до сградите на дирекцията и районните служби Препоръчваме на гражданите да правят справки и искания по различните направления на дейност на обявените служебни телефони или по електронен път Комплекс от мерки са предприети в пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради разпространението на вируса COVID-19.

С цел гарантиране здравето на гражданите и на служителите, от днес, 16.03.2020 г., по разпореждане на директора комисар Георги Мангараков във всички подразделения е въведен специален режим на достъп, за да се да се избегне струпване на много хора в затворени пространства.

Административното обслужване на граждани ще става само по един, като в сградата на дирекцията на ул. „Преслав“ 33 ще се осъществява в деловодството, а в районните служби – във фоайето. Няма да се допускат външни лица с видими признаци на остри заразни заболявания. Препоръчително е посетителите да използват поставените на достъпни места препарати за ръце с антибактериално действие. Продължават да са в сила обявените приемни дни и часове на директора и останалия ръководен състав, но е желателно при възможност преките лични контакти да бъдат ограничени. По този повод апелираме справки да се извършват на служебните телефони, а искания за административни услуги да се отправят и получават по електронен път.

Координатите за връзка са публикувани в секцията на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив на интернет страницата на ОДМВР- Пловдив. В рамките на превантивните действия всички помещения в сградите на РДПБЗН – Пловдив се дезинфектират периодично, а служителите са снабдени с лични предпазни средства и инструктирани за работа в така създалата се ситуация.

Регионалната дирекция се включва активно в усилията на всички институции за ефективно справяне с вирусната вълна и призовава за отговорно лично поведение, гражданско самосъзнание и дисциплина.

Exit mobile version