АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Места за топла супа в Пловдив

Екипът на Lost in Plovdiv се разходи за вас по няколко любими наши места, където винаги може да разчитате на топла питателна супа

В студените дни и при зимните температури навън супата е незаменима част от нашия хранителен режим. Тя сгрява не само тялото, но и душата ни. Претърпяла всякакви изпитания на времето и претърпяла хиляди вариации и преобразувания, тя и днес си остава един от най-вкусните, полезни и задължителни елементи, присъстващи на трапезата ни.

Всъщност идеята за места, в които се предлагат основно супи, съвсем не датира от  близките десетилетия, а може да се проследи до далечния 18 век, когато френски предприемач започва да предлага бульони по улиците на Париж. Още тогава клиентите приемат добре идеята му за вкусна, питателна и в същото време съвсем достъпна храна.

А екипът на единствения дигитален гид под тепетата се разходи за вас по няколко любими наши места, за да ви препоръча какво да не пропускате и къде винаги може да разчитате на топла питателна супа.

Едно от емблематичните места за всички пловдивчани беспорно е Супа Бар. Вече седем години почти в самия център на града под тепетата всички почитатели на вкусната и засищаща храна могат да намерят винаги топла супа и готвено ястие в първото заведение от такъв тип в Пловдив. Тук разнообразието е голямо и наред с традиционните за българската кухня шкембе чорба и супа топчета на почит са още  картофената крем супа с различни добавки, арабската леща, както и „западните” предложения като гаспачо и минестроне. Рецептите са от най – различни кътчета на света, а концпецията е всеки ден да има разнородно предлагане.

Soup Pause е още едно място, което е небезизвестно, особено за всички работещи и живеещи на центъра. Всеки ден там може да намерите храна, приготвена на място, която да ви сгрее и засити. Още отвън се носи аромата на нещо вкусно, а опашката най-редовно излиза извън границите на заведението. Почитатели на супите им определено има, защото не е странна гледка да видиш през прозореца още в девет часа вече нетърпеливи клиенти, навели се над издигащата пара купичка.

За почитателите на по-нетрадиционните супи предлагаме да посетят задължително Veggic. Ресторантът, посветен на веганския начин на хранене, всеки ден подготвя интересно обедно меню, което задължително съдържа топла супа през зимата. Лятото може да се наслаждавате и на някои от студените варианти. Супа от кореноплодни , веган шкембе чорба или веган супа топчета – определено си струва да експериментирате с вкусовете, дори и да не следвате стриктно такъв тип диета.

А в месеца на любовта, какво ще кажете за една” романтична” супа? Не, това не е някаква тайна магическа рецепта, за да омаете по-бързо любимия, а интересно предложение от „Зеленият лимон”. Създадена на базата на лилави зеленчуци, крем консистенцията е съвсем лека и пухкава, а цветът със сигурност привлича вниманието. Там супите отново са част от всекидневното меню и не се страхуват да предлагат нещо по-нетрадиционно.

Разбира се, почти всеки ресторант и място за хранене има богат избор на супи в менюто си. Това е ястие, което се приготвя лесно и бързо, но питателните му свойства са ненадминати.  Не пропускайте също да си припомните и нашия гайд с места за истинска шкембе чорба, особено нужна след тежък махмурлук сутрин.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина