АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Караоке баровете в Пловдив

Виртуална разходка из няколко пловдивски заведения, където може да грабнете микрофона и демонстрирате таланта си

Караокето се появява за първи път в Япония преди близо 30г. навръх икономическия бум в страната. В началото е било форма на забавление предимно сред офис служителите, която им предоставила място, където можели да се събират с колеги, пият питиета и пеят популярни песни. Постепенно то се разпространява глобално и се комерсиализира, а днес най-често за караоке култура се говори в Китай. Там това е една от типичните форми на забавление. Караоке баровете са особено популярно място за посещение не само от младите, но и за хората на средна възраст, които искат да разпуснат след тежкия ден, прекаран в офиса, а в някои случаи да позабавляват и клиента с който току що са сключили изгодна сделка.  Към момента е изчислено, че в страната има около 100хил. караоке заведения, посветени единствено и само на това. Lost in Plovdiv този път ни отвежда на разходка из местата в Пловдив, където можеш да пиеш и пееш.

Айван Караоке Бар

В Пловдив не може да се похвалим с такова огромно разпространение, но все пак има някои места, за които може да се разкаже малко повече. Всъщност, вдъхновение за създаването на този текст бе нашият приятел британският филмов режисьор Стивън Луис Симпсън, който е голям почитател на този тип култура. По неговите думи един от баровете в Града под тепетата е именно причината да остане в Пловдив. Той самият има доста богат опит с различни заведения в най-разнообразни краища на света, но наистина се влюбва в Айвън Караоке. Пее там поне 2-3 пъти в седмицата и това преживяване е много голяма част от забавлението, което намира в Пловдив.

Според Стивън има три неща, които определят колко добър е един караоке бар. Първо, трябва да притежава голям избор от песни и да предлага най-добрите налични версии на парчетата. Айвън, който е собственик на бара, вероятно е най-известният караоке DJ в страната и това е причината толкова добре да му се получават нещата.

Второ, трябва да може да се чувате добре, а в Айвън имат добър монитор и също така винаги фиксират нивата на различните певци, което помага както на високите, така и на по-ниските гласове.

Трето, там винаги се спазва реда на песните на клиентите, така че всички получават справедлив шанс. Освен това заведението е с идеалния размер за караоке бар, тъй като не е толкова голямо, за да трябва хората да чакат цялата нощ своето изпълнение.

Входната такса е само 3лв, а напитките са на по-добра стойност от почти навсякъде в Капана. Барманът е очарователен и добавя по неповторим начин към семейната атмосфера на заведението и усещането за общност.

Мармалад

Друго място, на което може да изпробвате уменията си с микрофона, е бар Мармалад. Караокето там не е всяка вечер, а освен това заведението често е сцена за участия на различни поп и рок изпълнители. Селекцията им на песни не е толкова голяма, а поради по-широката си площ ще е нужно да почакате повече време, докато дойде песента, която сте избрали.

No Sense/Fabric

И двете заведения не са типични караоке барове, но понякога провеждат такива вечери, като ди джеят и за двете е един и същ. Те са вариант по-скоро за прекарването на забавна вечер с  приятелите, отколкото ако наистина сте запалени по караоке културата.

Al Capone

Той отвори в самото начало на миналата година и концпецията при него е за малко по-старомодна атмосфера. Напитките са на много достъпни цени и отново караокето не е централната му идея. Провеждат се още куизове, студентски вечери и др.

Караокето е и една от нашите идея за среща, която не е от типа на „кино или вечеря”. А вие имате ли впечатления от някое от местата?

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина