ГрадътКултураНовини

Записването за лятната академия на “Заедно в час” продължава до края на юни

Учениците от Пловдив са на второ място по брой регистрации за събитието

40 ученици от Пловдив и областта вече са се регистрирали за безплатната Лятна академия на фондация “Заедно в час”, а срокът за записване се удължава до 30 юни. До момента от цялата страна и чужбина са се записаните са повече от 400.

Събитието, което традиционно осигурява качествени и интересни летни занимания за учениците от 1 до 12 клас, за втора поредна година се провежда онлайн заради пандемията от коронавирус. Това обаче позволява на повече деца да се включат в заниманията.

Пловдив се нарежда на второ място по брой записани деца след София. Следват областите Варна, Бургас, Велико Търново и деца, които учат извън България по брой регистрации.

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Заниманията са изцяло безплатни за учениците, като единствено е необходима предварителна регистрация от родител на сайта на организацията и достъп до интернет и устройство (смарт телефон, таблет или компютър) в периода на академията от 26 юни до 12 август.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Заниманията са подготвени така, че да насърчават активността и ангажираността на всички ученици, да стимулират откривателския дух на учениците през работа по проекти и възможността да откриват нови възможности да учат и да напредват в развиването на знания и умения.

Силен акцент и тази година ще бъде и социално-емоционалното учене и развиването на емоционална интелигентност освен академичен напредък.

По време на академията за първи път родителите имат възможност да избират дали да запишат децата си в класа, който завършват в момента или в класа, който им предстои да бъдат от септември. По този начин учениците могат да наблегнат повече на запълване на пропуски в знанията от тази учебна година или на подготовка за следващата.

В академията са включени още тематични дни и клубове по интереси, водени от ученици и учители. В тях учениците могат да разказват и обучават своите връстници по определена тема с подкрепата на своите учители. Сред клубовете от миналата година имаше “Кулинарни експерименти”, “Астронавти”, “Екология”, “Открий писателя в теб”, “В света на музиката”, “Предприемачи” и много други.

В следобедните часове учениците също ще имат възможност по желание да се включват в различни безплатни занимания, предоставени от партньори на “Заедно в час” като школи по програмиране, читателски срещи и други самостоятелни задачи. За родителите са предвидени две родителски срещи (преди и по време на академията), както и своевременно инвидидуално споделяне за напредъка на всяко дете.

Пълна информация за лятната академия, нейната програма и включени дейности следете на сайта https://zaednovchas.bg/summer_academy.

Лятната академия се провежда безплатно за учениците благодарение на дарения от редица индивидуални, корпоративни дарители и партньори.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина