Актуално

Закриваме Киномания с „Джейн Еър”

Дръзкият шпионски трилър „Хана” и Ан Хатауей във „Винаги в същия ден” в последния ден от феста
Image title
Закриваме Киномания днес с три прожекции. Организаторите на фестивала напомнят, че в понеделник са подготвили извънредна прожекция на „Учебник по любов”. Ако все още не сте гледали как Робърт де Ниро говори на италиански в компанията на Моника Белучи в имате още един извънреден шанс да го направите – в понеделник /21.11/ от 18:30 часа.
Днес от 16:15 часа може да гледате поредната адаптация по прочутия роман на Шарлот Бронте – „Джейн Еър”. За главната роля младият режисьор Кари Фукунага избира Мия Васиковска, на която се спира и Тим Бъртън за „Алиса в страната на чудесата”. Сюжетът в романтичната драма се разгръща чрез поредица от ретроспекции, с които Джейн Еър разхожда зрителите в миналото си. След трудните си ранни години Джейн получава възможност да работи като гувернантка в загадъчния дом на г-н Рочестър. Първоначално сложните й отношения с господаря на къщата постепенно прерастват в здрава връзка, в която от приятелството до страстната любов има само една крачка.
Ако искате да продължите на приказна вълна не пропускайте дръзкия шпионски трилър на Джо Райт – „Хана” от 18:30 часа. На фона на музиката на „Chemical Brothers” се преплитат виртуозната последователност на действието с логиката и визията на приказките. 16-годишната Хана (изключително силна роля на Сирша Ронан) живее в омагьосаната пустош на Северна Финландия с баща си Ерик – бивш агент от ЦРУ, който я подготвя за терористка. Тя има една-единствена мишена – злата вещица – агентката Мариса (Кейт Бланшет). Когато обаче тръгва на мисията се оказва, че не е подготвена за най-важното – да се ориентира в сложния свят на човешките емоции.
Програмата на Киномания Пловдив ще завърши с романтичната комедия „Винаги в същия ден” от 20:45 часа. Създаден по романа на Дейвид Никълс, вторият филм на режисьорката Лоне Шерфиг („Съзряване”) проследява отнощенията на двама млади в един и същи ден в продължение на 20 години. Декстър /Джим Стърджис/ и Ема /Ан Хатауей/ си обещават да се виждат веднъж годишно след като завършат училище. Смешен, очарователен и затрогващ, филмът проследява как двамата се отдалечават и сближават и как всеки от тях търси и намира себе си, оглеждайки се в младежките си мечти.
    

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина