Актуално

Уди Алън и Ал Пачино закриват Киномания

Всеки хубав кинофестивал си има край и Киномания Пловдив свършва днес, но пък Lucky – Дом на киното ще продължава да ви радва с интересни заглавия от 8-ми декември. Дългата програма в последния ден започва с любимият герой на много поколения “Емил от Льонеберя” в 11:00 часа. Това не само е първият анимационен филм за Емил от Льонеберя, но за него са използвани и оригиналните илюстрации на Бьорн Берг.

От 13:00 часа малчуганите могат да гледат “Хартиеният принц” по книгата на Владимира Войнович.
От 16.15 часа е извънредната прожекция на филма на Уди Алън “Магия в полунощ” с Колин Фърт и Ема Стоун. През 20-те години, на Френската Ривиера, непоколебимият скептик Станли Крофорд се озовава в имението на семейство Катлидж на Лазурния бряг. Популярен илюзионист, той има мисията да разобличи младата Софи, чиито способности на медиум и носят все повече слава. Но когато иде реч за влеченията на сърцето, доста неща се оказват несигурни.

Вечерните прожекции започват с “Уикенд по френски” в 18:30 часа. Филмът е магически весела история, в която се надиграват две от актьорските съкровища на Англия – Джим Бродбент и Линдзи Дънкан. Двойка на средна възраст посещава Париж за дълъг уикенд с надеждата да стабилизират връзката си – или, може би, да ускори края й…

Киномания ще закрие един от най-очакваните филми – “Мангелхорн” от 20:45 часа с Ал Пачино и Холи Хънтър. Ей Джей Мангелхорн е натурален философ, занимаващ се ежедневно с ключарското си ателие, но обладан от спомени за голямата любов, която е оставил да му се изплъзне. „Имам нужда от теб, Клара“, написва той в едно от многото писма, които задават настроението в най-новия филм на Дейвид Гордън Грийн. „Да те обичам е единственото нещо, което съм сторил правилно някога. Никой не може да те достигне. Никога.“ Тази надежда за любов изглежда изгубена в миналото на Мангелхорн, но в този омагьосващ портрет на мъж, пълен с изненади, винаги има място за втори шанс.
Поради големия интерес на 1.12 /понеделник/ от 20.30 часа ще има извънредна прожекция на „Мангелхорн“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина