Актуално

Сръбският режисьор Горан Маркович представя Фалшификаторът във Фламинго

Филм за Ив Сен Лоран във втория ден на Сoфия Филм Фест в Пловдив

ФалшификаторътВторият ден на СФФ има с какво да зарадва почитателите на качественото кино. В Арена Фламинго от 18:30 часа можете да гледате Фалшификаторът – една продукция на Сърбия, Босна и Херцеговина, и Хърватска. А преди началото на филма ще можете да се запознаете и да си поговорите с режисьора Горан Маркович.

Неговият филм ще ви върне назад в 1968 година, когато бивша Югославия започва да се разпада. Анджелко е директор на средно училище в малък босненски град с една сериозна слабост – изработва фалшиви дипломи за завършено образование. Занимания изцяло продиктувани не от алчност, а от човеколюбие. Когато обаче в полицията е подаден сигнал за фалшивата диплома на местния ветеринар, Анджелко е принуден да избяга в големия град, където продължава да се занимава със своето „хоби”. Всичко върви добре, докато не среща случайно съученика си Сульо, който сега работи в Държавна сигурност и се озовава в затвора…

В 20:45 часа започва втората прожекция за вечерта. Ив Сен Лоран е емоционален биографичен филм за френския моден дизайнер и пионер Ив Сен Лоран. Той проследява двадесет години от живота на творческия гений – от иновативната му работа за „Dior” до създаването на собствената му модна къща с партньора му Пиер Берже. Пиер Ниней идеално пресъздава източената физика, артистичната непоклатимост и патологичната стеснителност на модната икона, докато режисьорът Жалил Леспер изпълва всеки кадър с безупречни, пресъздадени с любов исторически детайли. Трогателен и вълнуващ поглед към ранния живот и творчество на гениалния дизайнер, филмът разкрива взаимоотношенията между успеха, таланта, красотата и изкуството.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина