Актуално

Съпруга и любовница под един покрив след смъртта на любимия мъж

Женският литературен дует Щерева-Сланева представи книгата „Мила Мерилин“

Image title
Измислихме си страхотна формула – ту едната пише, ту другата. Която каквото я впечатли, сяда и започва. Това разказа женският литературен дует Ваня Щерева-Людмила Сланева на премиерата на първата си книга „Мила Мерилин“ в клуб „Петното“. Причината двете героини да се срещнат е, че обичат един и същи мъж, който обаче вече не е между живите. Виктор е съсобственик на издателство от Пловдив и двете заедно идват на гроба му под тепетата. Когато той умира, съпругата му Мила намира любовни писма и решава да открие жената, за която са били предназначени. Двамата са били прекрасно семейство и тя даже не е подозирала за изневярата му.
Като прочела първите две глави, пловдивска фенка на Люси и Ваня започнала да им досажда по телефона и да ги засипва с мейли да довършат романа. Това ги стимулирало и дало увереност на Люси, за която книгата е литературен дебют. В поредицата от обрати има обир на банка и много пари, които се търсят през цялото време.
Заниманията с театър и музика много ми помогнаха, защото и тук се работи с въображение. Писането обаче се оказа най-трудно. Другото може и с чар да го изкараш, признава Людмила. Нейната героиня е обикновено момиче, филоложка, която говори перфектно английски, но е затворена в себе си и никой не я разбира. Докато не се появява Виктор. Мерилин е героинята на Ваня и е точно противоположното – не понася миналото си, намира себе си за грозна, прекръстила се е от Мария на Мерилин. Решава да си създаде ново настояще, но няма приятели. От малка е влюбена във Виктор и прави всичко възможно да го открие.
Авторките превърнаха книжната премиера в театрален спектакъл, в който включиха даже мултимедия, и водеха диалог от името на героините си. Ваня, която вече има няколко книги зад гърба си, е категорична, че това е първата, в която създава образа на перфектния мъж. Двете с Люси били влюбени в него и даже го сънували.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина