Актуално

„Пътят Камино”, пилигрими, дрога, секс и Ив Сен Лоран в лятно кино „Орфей”

„Пътят Камино и нетипичните пилигрими” е ранното кино предложение на фестивала „Филмови нощи във Филипополис” в първия работен ден от новата седмица – понеделник, от 21.15 ч. в лятно кино „Орфей”. Филмът на Джон Чери и Кирстен Малион разказва за прочутия от древността маршрут, наричан Камино, който се изминава задължително пеша до прочутата катедрала "Сантяго де Компостела. Ронан О`Конър е инструктор в рехабилитационен център за лечение на наркозависими и алкохолици в Австралия. Изминал е пътя Камино пет пъти и твърдо вярва, че ходенето на големи разстояния има лечебен ефект. Той е убеден, че класическите терапии в групата му нанасят безспорна вреда върху зависимите. Затова той ги кани да изминат с него 800 км по пътя Сантяго де Компостела. Свещеният път се минава задължително пеша, с велосипед или на кон.  

Късната кино среща е с „Истинският Сен Лоран” на режисьора Бертран Бонело – от 23.20 ч. представя едно десетилетие на великия моделиер на всички времена Ив Сен Лоран. Филмът е съсредоточен върху периода 1967 – 1976 – време, превърнато във фикция, в която гениалният моделиер обича, лъже, мами, тържествува, повяхва. Продукцията оставя дълбок отпечатък върху зрителите с въздействащата си атмосфера, която улавя духа на времето – дрога, секс и танци от една страна и смутната зона на чувствата – от друга. В образа на Ив Сен се превъплъщава Гаспар Юлиел.

Билети за всички прожекции се продават на касата на лятно кино „Орфей“, която отваря в 19:30 часа. Онлайн резервации и продажба на билети на  www.boxoffice.bg

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина