Актуално

Привлече ли ни „Привличане”?

Най – новият български филм е вече по кината и в първата събота след премиерата залата се пука по шевовете. Дали обаче оправда очакванията ни и заслужава ли препоръката ни?

Веселина Бакалова-Михайловска

Още от началото жанрът романтична комедия ни оставя с впечатлението, че нищо особено няма да се случи, защото всички знаем какво става в американските такива. Е, нямаше особени изненади. Стандартен сюжет за една гимназия, който може да гледате във всеки тийнейджърски филм. Има групи, готини и задръстени. Любов, интриги, наранени чувства и това не само между учениците.

Класната тук е куул (не може да отречем, че Яна Маринова се справя доста добре в ролята си). Опитва се да бъде приятел с учениците си и като че ли целият й живот са училището и танците. Танцът като част от училищния живот също не е нещо ново. Той събира и разделя. А когато към него има музика, в лицето на новия учител „господин Калин”, се получава приятна комбинация. Само дето госпожата и господинът на моменти се държаха като поверените им ученици, дори и в любовта. А може би малко трябваше да са надраснали този вид драми.

Общо взето някакво действие не очаквайте, защото всичко се върти около 5 – 6 човека, които на фона най – често на мола и няколко известни столични заведения, ни показват колко е яко да плащаш с телефон. Шопинг, кафета и цигари в училище, бягане от час и забавление в нощните клубове – това е действителността на българските абитуриенти от частното училище според сценаристите и режисьора.  Диалозите са доста опростени, но едва ли може да очакваме повече, когато разбираме, че оценките им по история са потресаващи, а единственият път, когато написаха нещо, беше поради факта, че имаха отговорите на теста.

Продуктовото позициониране беше в почти всяка сцена и въпреки че няма как да се получи българско кино без спонсорство, леко идваше в повече. Верно ли учениците от елитната гимназия пият водка на българска марка…

Кое си струва в цялото действие и още за Привличане вижте в КАПАНА.БГ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина