Премиера на книгата „Кръстопът на тишината“ в Пловдив

Журналистическа премиера избра за своята шеста книга и трета поред стихосбирка Екатерина Костова. Тя ще срещне “Кръстопът на тишината“ с първите ѝ читатели на 27 октомври, петък от 18:30 часа в Първо Студио на Радио Пловдив, където журналистката работеше от 2019 до 2022 година. Повечето от стихотворенията са родени през точно този период, казва Екатерина:

„Написах повечето от стихотворенията в тази книга в периода на най-голямото „утихване“ в обществения живот у нас и по света – ковид кризата, предхождана и последвана от война и други обществени сътресения. За да не забравям колко светло може да бъде след осъзнаването“.

Двама нейни колеги, известни с гласовете си като водещи на новините в радиото, и един женски глас, на водеща на сутрешния му блок, се включват в събитието. Поетът Стоян Терзиев ще представи книгата, а Димитър Владимиров и Живка Танчева ще четат стихотворения от нея заедно с авторката.

„Тази книга е опит да се погледне в тъмнината на човешкото съзнание, където властва атавистичният страх за оцеляване. Но точно там, в най-дълбоките ѝ пластове се пробуждат като от вечен сън прозрения за това кой съм аз, какво е страх, защо се страхувам. Трябва да преминем през тези въпроси, за да си зададем още по-обобщаващите – къде отивам, защо съм спрял, какво е кръстопът, а след него?“, допълва още Екатерина Костова и кани четящата пловдивска публика на разговор за думите, които свързват мълчанията ни.

„Кръстопът на тишината“ (изд. Фаст Принт Букс) се издава с подкрепата на Програма “Помощ за книгата” на Министерството на културата. Входът за събитието е свободен.

Exit mobile version