Актуално

Пе4енката: Трудно взимам „думата“ от Еко, Тео и Пламен – станаха професионални „бийтбоксаджии“

Теодор Елмазов, Пламен Пеев, Адриана Николова-Пе4енката и Веселин Веселинов-Еко избраха Пловдив за премиерата на комедийния им проект

Гласът може да замести музикален инструмент, дори цял оркестър. Върху тази теза е изградено представлението Beatbox Comedy, чиято премиера е в сряда – 27-ми януари, от 20:30 часа, на сцената на Bee Bop Cafe.

Световната шампионка по бийтбокс – Адриана Николова-Пе4енката ще блесне в уникален по рода си спектакъл. Тя пристига в града под тепетата в компанията на любими комедийни актьори, от трупата на Народния театър – Тео Елмазов и Пламен Пеев. В забавния проект се включва и бас китаристът Веселин Веселинов-Еко.

Как се ражда бийтът, какво представлява, кой може да бийтва, как да се научим и да подражаваме на големите бийтбоксери ще разберем от участниците в тази съвсем нова по вид хибридна комедия, в която основна роля има зрителят, а човешкият глас е поставен на пиедестал. В хода на спектакъла – гласът, като божествена дарба ще премине през всякакви възможни и определно забавни вариации и трансформации. Ще има много звуци, бийтове, музика и смешни ситуации.

За репетициите на Beatbox Comedy, любимите концерти и любовта към бийтбокса, Пе4енката разказа на Анелия Дракова за KAPANA.BG.

Как започна 2016-та за теб?
За моя огромна радост, с почивка и сън до обяд!

Кога откри бийтбокса и какви са спомените ти за първата ви среща?
В далечната 2009-та година, мой приятел дойде при мен и направи трите основни звука. Аз помислих, че е някакъв език, след което той ми написа на едно листче как е точното му име. След като потърсих в интернет, бях омагьосана и от тогава до сега – не съм спирала.

Явно съчетанието между опера и бийтбокс се получава. На кое отделяш повече време?
С огромно съжаление си признавам, че в момента бийтбоксът заема доста по-голяма част от времето ми, но все пак се опитвам да напредвам и с операта. Определено не отделям нужното време, за да се развивам достатъчно.

Последният ти клип към песента "My Love" наскоро се завъртя в интернет и вече печели одобрението на публиката. Как минаха снимките?
Имах 2 снимачни дни. Всъщност, един ден и една нощ. Нощните снимки бяха мноооого смразяващи, тъй като беше -7 градуса, но беше вълнуващо, както винаги.

Идваш в Пловдив с двама актьори и един бас китарист. Понаучи ли ги на основни бийтбокс умения?
Вече са професионални "бийтбоксаджии"! Понякога ми е трудно да взема "думата"…

Цялото интервю можете да прочетете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина