Актуално

“Осем първенци” и българският кандидат за Оскар във втория ден на Филмовите нощи

Специален гост на фестивала днес е Дойчин Боянов – покорил Еверест

Във втория ден от Филмовите нощи във Филипополис можете да гледате 2 филма с 1 билет. За да представи първият филм “Осем първенци” на гости в Лятно кино Орфей ще бъде Дойчин Боянов. Филмът разказва за Бил Бърк: "Казвам се Бил Бърк и съм 72-годишен непрофесионален алпинист. Аз съм единственият катерач над 60, който е изкачил най-високите планини на всеки един от седемте континента – Маккинли, Аконкагуа, Килиманджаро, Елбрус, Масива Винсън, Косцюшко, Пирамидата на Карстенц и Еверест. През май 2014г. правителството на Непал кръсти на мое име хималайския връх – Бърк Канг. Ще споделя с вас какво е чувството да докоснеш небето."

Второто заглавие, което можете да гледате с комбинирания билет е “Няма невъзможни неща”. 80-годишната Тереза мята раницата на гърба и тръгва накъдето я отвее вятърът. За нея няма езикови бариери – с основни знания по немски, лош руски и няколко думи на английски, дамата решава да обиколи света, разчитайки на интуицията си. Какво я е накарало да тръгне на път и какво прави съпругът й Ян, докато тя обикаля по света?

Късната прожекция от 23:20 часа е на българо-израелската продукция “Пътят към Коста дел Маресме” с Димитър Рачков, Татяна Лолова, Георги Мамалев и други. Филмът е българският кандидат за номинация за Оскар тази година. На фона на събитията от 40-те години на миналия век, филмът разказва на сладки глътки красива любовна история. Във възрастта на първите трепети приятелите Мони и Жожо от еврейския квартал в София се влюбват в едно и също момиче – дръзката мечтателка Шели. Тримата изживяват едно приключение след друго, нехаейки за войната, докато един ден Шели не се озовава на гарата с още хиляди евреи, депортирани от съседните държави към лагерите на смъртта…

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина