Актуално

Операта омагьоса с Любовен еликсир

Класическият текст с винтидж визия и суинг звучене на сцената в Дома на културата

Диригентът Диан Чобанов не се сдържа и затанцува на сцената, на финал го направи и публиката  

Аня Петрова
Кой ли от нас не си е мечтал за едно магическо питие. Я да ни направи по-стройни, я да ни подмлади, я да накара любимият ни човек да ни забележи. Казват, че магията не съществува, но пловдивската опера твърдо опроверга това твърдение с дебюта на „Любовен еликсир“.
Това е едно от любимите представления на поколения хора. Макар и написан за едва 15 дена преди почти два века, то темата ще си остане актуална докато свят светува – ЛЮБОВТА!
Любов ли бе, да я опишеш, нали така? А за толкова силна постановка бих попитала същото. Креативност, изпипаност и гениалност – три думи, напълно достатъчни да опишат снощното преживяване. За силата на пловдивската опера не е достатъчно да поставиш на сцена класика. Не! Ти я взимаш и я модернизираш. Не се гавриш с класиката, а просто ѝ слагаш лек грим, който ѝ отива. Взимаш шедьовър и го превръщаш в двоен такъв.
Италианско градче в средата на 19 век. Винтидж дрехите и суинга красяха сцената и допринасяха за толкова добро настроение, че дори диригентът Диан Чобанов се качи на сцената по едно време да потанцува и да вкуси от вълшебния еликсир на доктора.

Цялата статия може да прочетете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина