Актуално

Нов фестивал обогатява културния живот на града

Музикални дни Тримониада стартират през ноември

"Не забравяйте Пловдив след 2019" е мотото на международния форум

Галина ВрачеваНов фестивален формат ще обогати културния живот в града. Именита пианистка и композитор Галина Врачева, съосновател на вертикално стартиращия Младежки Камерен Оркестър „Франк Мартен Плейърс”, ще изненада Пловдив с различен по съдържание и насоченост международен музикален форум- Музикални дни "Тримониада".

Съгласно историческите данни, името на града Тримонциум датира от началото на нашето летоброене, затова е на две хиляди години. А нашето музикално задължение е да запазим влиянието на Културната столица и след 2019, затова цифрата 2020 например магически ни води към човешката мечта: вечността, сподели Галина Врачева.

Новият музикален фестивал "Trimontiada" има за цел да популяризира и сприятели хората на изкуствата от България и множество други страни чрез съвместно концертиране на голяма сцена и дискусионни срещи на елитни артисти, журналисти, философи и други съвременни наблюдатели и анализатори на нашето изключително задъхано съвремие, допълва Галина Врачева.

Фестивалът е разделен на зимна и лятна сессия от два вида концерти: Дискусионни радиоконцерти от Първо студио на Радио  Пловдив под название „Огледални вечери" (зимни концерти) и  интерактивни летни концерти за средни и големи формации на открита сцена под название „Горещи нощи".

Фестивалът ще започне тази година с три зимни радиоконцерта в Първо студио на Радио Пловдив на 21 ноември с дискусионен радиоконцерт на тема: "Културен журнализъм – какво е това?"

Младежкият Камерен Оркестър  "Франк Мартен Плейърс" от НУМТИ „Добрин Петков” с ръководител Виолета Стоянова ще музицира с флейтистката от висока  класа Дороти Биндинг в изискването на професионалния обичай за максимална подготовка и минимален брой репетиции директно в ефира.
Следват още два концерта от Първо студиото на Радио Пловдив на 27 ноември и на 4 декември с теми: „Роден за музика",  разглеждащ значението на музиката в условията на съвременните пазарни закономерности и детският концерт „Голямата тайна" с участие на ярки детски таланти от Корея, Швейцария, Германия, както и пловдивски подчертани и новооткрити таланти, техни партньори.

Билети за Фестивал „Тримонтиада” ще могат да се закупят от мрежата на Евентим и от Билетен център Пловдив пред Общината, както за отделните концерти, така и за цялата зимна сесия.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина