Актуално

Никол Кидман е “Кралицата на пустинята” в Лъки

Екранизацията по Лорка “Невестата” и Жулиет Бинош в “Тихият залив” днес на “Любовта е лудост” в Пловдив

Номинираният за Златна мечка “Кралицата на пустинята” е с начален час 18:30. Филмът с Никол Кидман и Робърт Патинсън изследва епичното пътешествие и романтичните преживявания на Гертруд Бел, изключително влиятелна изследователка, писателка, археолог и аташе на Британската империя в Близкия изток в зората на 20-ти век. След Първата световна война пътуванията на Бел в Сирия, Мала Азия, Месопотамия и Арабския полуостров й позволяват да създаде ценни връзки с лидерите на племената в региона и да се превърне в единствената жена с политическо влияние върху британската имперска политика в Близкия Изток.

От 19:00 часа можете да гледате екранизация по пиесата "Кървава сватба" на Федерико Гарсия Лорка – “Невестата”. Филмът, носител на 2 награди и 12 номинации Гоя, проследява историята на любовен триъгълник между двама мъже и една жена. В деня на сватбата булката и любовникът й бягат, за да изживеят пълноценно любовта си. Тяхната непочтеност ще породи опустошителни последствия.

В 21:00 часа започва “Тихият залив” с Жулиет Бинош и Валерия Бруни Тедески, номиниран за Златна палма. Лятото на 1910 г. Няколко туристи изчезват, докато почиват на красивите плажове по морския бряг. Полицейските инспектори Макин и Малфой скоро осъзнават, че епицентърът на тези мистериозни изчезвания най-вероятно е Тихият залив, едно уникално място, където река и море се сливат само по време на приливите.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина