ГрадътКултураНовини

Национална среща на ученическите съвети в Пловдив

Асоциация „Голям брат Голяма сестра – България” организира Национална среща на ученическите съвети на 15 и 16 април 2022 г. в Дом на културата „Борис Христов” в Пловдив. Срещата е втори етап от проект „Създаване на национален ученически парламент“, финансиран по Ключова дейност 3 на Програма „Еразъм+ Младеж” на ЕК.

Целта на събитието е осъществяване на диалог между младите хора и институциите по въпросите за ученическата активност и самоуправление. Учениците ще отправят препоръки и ще поставят началото на национален орган, който да защитава правата, позицията и интересите на всички младежи в училищна възраст на местно, национално и международно равнище.

В срещата ще се включат около 100 ученика от цялата страна, както и директори на училища и образователни работници. От страна на институциите в първия ден на събитието ще участват: Г-жа Диана Иванова – Зам.-министър на младежта спорта Г-жа Милена Андреева – Директор на дирекция „Младежки политики, Министерство на младежта и спорта Доц. Манол Манолов – Съветник на министъра на образованието Г-н Михаил Балабанов – Изпълнителен директор на Център за развитие на човешките ресурси Г-н Георги Титюков – Зам.кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика”, Община Пловдив.

Също така, в дискусионния панел, посветен на неформалното образование, ще се включат: Стефан Лазаров, „Заедно в час“ Мирослав Цеков, Национален младежки форум Мария Бадева и Ангел Митков, Български младежки делегати към ООН за 2021/2022.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина