Актуално

Мадам Бътерфлай плени зрителите на Античния

Йоана Иванова

Стотици зрители съпреживяха трагичната съдба на азиатската „пеперуда“ Чо-Чо-Сан на Античния театър снощи. Премиерният спектакъл откри тазгодишното издание на Opera Open. В ролята на Мадам Бътерфлай се превъплати южнокорейката Хай-Йоон Лий – една от най-талантливите интерпретаторки на образа на Чо-Чо-Сан, която плени публиката с великолепния си глас. Тя си партнира с Георги Султанов, който се справи отлично с ролята на лейтенанта Пинкертон. Режисурата е на доц. Нина Найденова, а диригент бе Якото Сипари Ди Пескасероли от Италия.

Освен на прекрасните изпълнения на солистите, оркестъра, хора и балета на Опера Пловдив, зрителите на хилядолетната сцена се насладиха и на впечатляваща сценография. Артистите от Мелформатор бяха изготвили оригинален 3D мапинг, с който пренесоха публиката в Нагасаки. Разкошните костюми, дело на Цветанка Петкова-Стойнова, пък, придадоха завършеност и допълнителен блясък на представлението.

Нещастната любов и верността на Бътерфлай не оставиха зрителите безразлични. Драматичната съдба на гейшата предизвика дори сълзи сред публиката.

Спектакълът завърши с дълги и възторжени аплодисменти.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Щом „плени зрителите на Античния“ това означава, че агитацията на АГЕНТУРАТА на Отровено Общество / Изкуство покварява горкото изостанало на Територията и в Града население. Безвъзвратно, то на ЧАЛГА свикнат ли те веднаж … След като „подобриха“ улиците с намазана за три сезона междуселска чернилка вместо вековния цивилизован ГРАДСКИ сиенитен паваж. И други напредъци можете да очаквате, майни!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина