Актуално

Лъчезар Бояджиев представи уютната си дистопия в SARIEV

Лъчезар Бояджиев винаги открива нещо положително във всяка тема, сподели на откриването Яра Бубнова

Леки корекции, за да бъдат по-уютни нашите градове – това предлага в новата си самостоятелна изложба Лъчезар Бояджиев в галерия SARIEV Contemporary. Тя е наречена „Уютни дистопии“ и бе открита в края на миналата седмица пред пловдивската публика. Няколко големи рисунки, открити предмети и една печка за топлина е събрал в изложбеното пространство Бояджиев. Изложбата се представя в контекста на по-голямата ретроспективна изложба на художника в Софийска градска художествена галерия, която ще се открие следващата седмица.

В 4 голямоформатни рисунки Бояджиев предлага решения за проблемите на няколко града, големи туристически центрове. За Париж той предлага изграждане на още няколко Айфелови кули, всяка по-голяма от предходната – така туристическият поток ще бъде задоволен. Йерусалим трябва да бъде клониран, а във Венеция – да се изгради метро. Художникът е изложил и един открит обект – златисто знаме за една липсваща държава.

Изложбата откриха с няколко думи Катрин и Веселина Сариеви, кураторът Яра Бубнова и самият Лъчезар Бояджиев. Едно от най-специфичните неща у Бояджиев е, че той винаги, във всяка тема, успява да открие нещо позитивно, нещо оптимистично, каза Бубнова, представяйки автора. Макар и да се усмихваме, винаги има и сериозното – нещо, над което да се замислим. 

Подробности за художника и още снимки от откриването вижте в Kapana.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Ша ма домарзи да кликна на Линка към КАПАНА.БГ та да са фпечатла от ГлавДистопа с налудните идеи за венецианско „метро“, кис-кис. Да си са гушкат с г-ца Бубновая и да си са ‘аресват и да си цицат грантовете от Отровена Изкуственост. С избрана агитка последователи. Без нас. Мерсиме.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина