Актуално

Киномания в Пловдив за осми път

Лъки посреща световното кино


Моника Белучи в Сезонът на носорозите
От 22-ри ноември до 1-ви  декември 2013 г. вратите на кино „Лъки Синема” ще бъдат отворени отново за феновете на качественo кино. На 8-мото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив ще бъдат показани 30 филма, между които премиерни заглавия от основната програма, класичеки удоволствия и фестивални хитове. Най-малките зрители също няма да останат разочаровани – през двата уикенда ще могат да гледат 6 детски прожекции.

Едно от най-очакваните заглавия е последният филм на режисьора Уон Кар Уай, „Великият майстор“, който откри фестивала БЕРЛИНАЛЕ 2013. Копродукцията на Хонг-Конг и Китай е една визуално зашеметяваща драма, която ще ви отведе в мистичния свят на бойните изкуства. Някъде там, в съперничеството между северните и южни школи, ще се зароди пламенната, но трагична любовна история на Ил Ман и Гун Ър.


Рорайма: Катерачи в изгубения свят
Друг интересен акцент в КИНОМАНИЯ е филмовият прочит на култовия роман „Пяната на дните“ от Борис Виан. Екранизацията му е поверена в ръцете на един от най-добрите визуалисти на модерното кино – френския режисьор Мишел Гондри. Сюрреалистичната историята разказва за ексцентричния Колен (Ромен Дюрис), който сякаш притежава всичко – здраве, приятели, дори и странен музикален инструмент, способен да прави коктейли. Скоро намира и любовта в чаровната Клое (Одри Тоту), за която се жени още преди да мигнем. Дали тайнственото цвете, разтящо в белия й дроб, ще помрачи щастието на младата двойка, оставяме да разберете в киносалона.


Великият майстор
Вниманието на кинолюбителите ще бъде привлечено и от новото предложение на модерното турско кино – „Сезонът на носорозите“, където ще видим изкусителната Моника Белучи като съпруга на несправедливо осъден в Иран кюрдски поет. Сахел и Мина са в затвора заради лично отмъщение, но когато излиза на свобода след 10 години, Мина научава от иранските власти, че мъжът й е мъртъв и се мести с децата си в Истанбул. Оказва се, обаче, че Сахел е все още жив зад решетките.
Не бива да пропускаме и кино пътешествията до Португалия, Индия и джунглите на Гвиана. Първият „Нощен влак за Лисабон“ ще хване професорът по латински език Реймунд Грегориук, след като случайно попада на книга от португалски лекар. В „Полунощни деца“ йерархията на кастите в Индия е нарушена, когато бедния Салем е разменен при раждането си и завижява в богато семейство. Разкошните дъждовни гори на Южна Америка ще ни разкрият един необичайно плосък връх и експедицията на трима приятели в  „Рорайма: Катерачи в изгубения свят“.

КИНОМАНИЯ в Пловдив стартира през 2006 г. За 7 години от съществуването си кинопанорамата се радва на силна разпознаваемост и вярна публика. В програмата на всяко издание влизат премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино производство за предходните две години, които не са показвани на българския екран. Селекцията на КИНОМАНИЯ е изключително прецизна, като всяка година форматът се надгражда, за да остане атрактивен за зрителите.

Билети ще се продават само на касата в „Лъки Синема” от 21-ви ноември /четвъртък/.
Цени: 6лв и 5лв.
Детски прожекции: 4лв. за възрастни и 2лв. за деца.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина