Изложба „Измерения“ на Стилияна Узунова в галерия U P.A.R.K.

Изложба „Измерения“ на художничката Стилияна Узунова се открива днес в 18 часа в галерия U P.A.R.K. на ул. „Отец Паисий“ 24 в Пловдив.

Произведенията на Стилияна Узунова в изложбата „Измерения“ в галерия U P.A.R.K. впечатляват със съчетаването на привидно необичайни гледни точки към обекти и пространства, със сякаш игровия подход към композиционото разработване на множество пластове, форми, линии и цветове и с използване на потенциала на рамкирането (рамка в рамката). В същото време – както в предишните произведения на авторката, и тук присъства една характерна пространствена нагласа към картинното, която остава в сила и която кореспондира с идеята за възможностите на абстрактното.

Тук Стилияна Узунова отново подчертава разнообразната природа на отделни елементи, които поемат знаковата отговорност за една необозрима, сякаш визуално несъбираема цялост. В своето усилено контактно присъствие, чрез находчивото си вплитане в пространствата, както и чрез свързващите ги цветови акценти, фигури, обекти, линии, създават усещане за пренаселено повествователно поле, за една интензивна художествена комуникация, която може да бъде разчетена и почувствана в различни измерения.

проф. д-р Галина Лардева

Exit mobile version