Актуално

Хореографката Луи Лу: Танцьорите ми са нормални човешки същества. Тайната е в големите им сърца

Цяла година учила на балет летящите китайци от KUNG FU DRAGON, за да се стигне до съвършенството

Луи Лу сред семейството си- танцьорите от KUNG FU DRAGON Ха, те били човеци! Така пловдивчани посрещнаха нереалните китайски танцьори от KUNG FU DRAGON , отнесли Дома на културата със спектакъла си GATEWAY на откриването на ONE DANCE WEEK в снощи. Летящите момчета кацнаха на коктейла за старта на феста веднага след фантастичното си шоу на сцената, водени от хореографката си Луи Лу. Непознаващите законите на гравитацията атлети се подчиняваха на крехката иначе дама, която е успяла да ги превърне от бойни кунг фу машини в изящни извънземни танцьори. Янг Ао, Цао Джиалонг, Гуо Кай, Лиу Чангджианг, Ху Мингу, Су Шяолонг, Джао Ши , Джао Джонауен, Хуанг Чиджун и Шина Шъшъ така впечатлиха пловдивската публика, че предизвикаха истинска истерия с появата си след представлението. И най-странното- изглеждаха така, сякаш стават от леглата, а не идват след възможно най- тежкото изпитание на физиката, каквото бе GATEWAY. Не само това- китайците извършиха съвсем нормални човешки дейности- хапнаха, пийнаха бира и коктейли, а някои от тях дори пушиха цигари. Е, това вече е невъзможно. Не е за вярване. Пушат и правят това на сцената, кръстиха се невярващи на очите си мнозина.

Хореографката на днешната репетиция Спокойно, тези момчета са човешки същества. Нормални млади мъже, не са извънземни, отговори на въпроса, който всички снощи си задаваха хореографката на спектакъла Лиу Лу пред Под тепето. Тя с чаровна усмивка успокои читателите ни, че всъщност танцьорите имат кости, сухожилия. Може би хората си мислят, че има някаква тайна. Но няма такава. Те просто имат сърце, голямо сърце. В наши дни има различни начини, които да ти помогнат да летиш и да направиш нещо действително много впечатляващо на сцената. Аз им казах не, искам да използвате само и единствено телата си. Това искат и те, обясни Лу. Разкри за себе си, че няма деца, но има голямо семейство- трупата. Не крие обаче плановете си един ден, скоро, да работи по нов проект, този път с изцяло женски състав.

Летащите момчета кацнаха на коктейла и предизвикаха истерияЕдна цяла година ги учих на балет. Още толкова усъвършенствахме техниката на съчетание между балета, съвременния танц и кунг фу. Тук, пред вас, демонстрирахме всичко, което постигнахме за този период, разкри времето, до което е постигнала съвършенството в трупата хореографката. В момента никой от летящите момчета не е част от някой от кунг фу школите в Китай, тъй като са се отдали напълно на танца.

Искало ми се е да пробвам някои от движенията, които те извършват на сцената. Но не смея, възрастна съм. На 46 години съм и тялото не би ме послушало да направя подобно нещо. Но имам младо сърце. Помня, когато в Китай представихме за първи път спектакъла на сцена, приятелите ми казаха: Я, сякаш виждаме теб на сцената във всеки един от 11-те танцьора. Те танцуват по същия начин, по който аз танцувах като бях млада, каза пред Под тепето още Луи Лу. Тя разкри, че момчетата от трупата тренират не повече от 2 часа на ден. Може да се върнем тук, в Пловдив отново, тъй като много хора не успяха да ни видят. А и ние не успяхме да видим целия прекрасен град, в който живеете, завърши Лу.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина