Актуално

Германки пеят български фолклор в Балабановата къща

Общински институт „Старинен Пловдив“ кани на "Петлите пеят" –  хоров концерт с участието на Вокално студио "Нуша" и "Bulgarian voices"-  Berlin , който ще се състои на 5 юни 2017 г. от 18:30 ч., в Балабановата къща.

"Bulgarian voices"- Berlin  e с диригент и ръководител Боряна Величкова- Черети. В хора пеят предимно германки, които обичат българския фолклор. В него участват и българки, които живеят в Германия, но са запазили в сърцата си България, чрез красотата и силата на народната ни музика.

Боряна Величкова- Черети поддържа пламъка на българския дух жив, макар и далеч от родината си, успявайки да представи неизчерпаемата красота на българската музика по целия свят.

Вокално студио "Нуша" е с диригент и ръководител  Нели Андреева. Студиото се състои от млади момичета и жени, които винаги са желали да пеят българска народна музика, но по различни причини не са успявали да намерят реализация. Под ръководството на Нели Андреева хорът звучи професионално и с много различен подход от обичайното. Студиото има реализиран своя първи албум "Крива коза" и множество концерти в страната и чужбина, както и престижни награди от различни фестивали.

Входът е свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина