Актуално

Дъждовен ден в дъждовна вечер

Ако се родя отново, пак с музика ще се занимавам, каза в Баския Оги Видев

Стефка Георгиева

„Дъждовен ден“ е филм не само за големия български китарист Огнян Видев. Това е една черно-бяла лента, която събира в себе си пулса на музикалния Пловдив. Филм за павираните улици, вибрациите на струните и бохемството в края на миналия век.

Филмът е на Андрей Чертов, а инициатор на прожектирането му в Баския е Стефан Колев. Това е режисьорският дебют на Чертов, който определя работата си като „една филеберийска история“, което е може би най-доброто определение, което може да се даде за прекрасната музикална лента.

В прожекцията осезаемо се усеща отношението не само на Видев към музиката, но и на неговите колеги Милчо Левиев, Иво Папазов – Ибряма, Мая Новоселска и др. Учениците на големия китарист споделиха, че от него са взели не толкова техниката на свирене, колкото отношението му към музиката. Ако се родя отново, пак с музика ще се занимавам, каза Огнян Видев. Китарата ли е избрала него или той нея, е трудно да се определени, но хващайки я в ръце сякаш двамата се сливат в един жив организъм, който няма ръце, а струни, които вибрират под влияние на мисълта и емоциите в сърцето.

Още прочетете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина