Актуално

Две надежди на младото българско изкуство

Има невероятни, млади български творци и двама от тях са Ина Валентинова и Вълко Чобанов. Авторите представиха чудесна изложба в eXAF. Макар и със скромен житейски опит, двамата артисти вече имат такъв като хора на изкуството. И двамата са участвали в различни групови и самостоятелни изложби, както в страната, така и извън нея. 

Ива и Вълко работят независимо по своите изложби в последната една година. При представянето им в Пловдив се забеляза невероятна сетивност и усещане към фауната. Силно присъствие в работата на Ина взеха крокодилите, които често се срещаха в рисунките й. Освен тях, в изложбата могат да бъдат видени още живопис, литография, офорт и видео. Вниманието грабнаха 2 инсталации, представени на долния етаж на арт пространството. 

Първият представя българското битие, изразено чрез изкуствени цветя, стари черги и елементи от детството на 90-те. Особен замисъл е вложим Вълко в представянето на изкуствените цветя. Негово виждане за тях е приложението им в 2 аспекта: като подаръци, които някога се правеха на учителите и популярното им разпространение на погребения. Те обединяват…

Цялата публикация и снимки от изложбата можете да видите в КАПАНА.БГ

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина