Актуално

Четири сопрани ще се превъплътят в Травиата

Четири сопрани в образа на Травиата ще разлистят кореспонденцията на безпътната  Виолета Валери в гала спектакъла "Травиата колекция” с най-въздействащите сцени от операта на Верди на 10 ноември в Дом на културата. Евгения Ралчева, Марияна Панова, Вера Гиргинова и Станислава Иванова ще изследват най-известния женски оперен образ като надникнат в писмата на Травиата и на Дамата с камелиите – сюжетна линия, проведена паралелно от Верди и от Дюма. Подходът на режисьора Росица Костова изследва изборите, които правим и последствията от тях – „какво щеше да стане, АКО…?”

„Добре ли направих? Ето какво се питам днес, когато съм на легло, което може би ще напусна само мъртва… Когато си помисля, че може да не умра, че вие ще се върнете, че ще видя отново пролетта, че пак ще ме обичате и ще започнем отново живота ни от миналата година!“
Александър Дюма – Дамата с камелиите

Любопитното е, че подбраните сцени от операта в „Травиата колекция” ще следват емоциите и обстоятелствата в писмата на героинята, а не хронологичния ред в операта. Изненада за публиката ще са и двамата Алфред, които се включват в разгадаването на драматичния образ на Верди и Дюма. Диригент на гала-спектакъла ще е Лучано Ди Мартино, с участието на солистите Светлана Иванова, Ивайло Михайлов, Марк Фаулър, Михайл Пулиев, Евгений Арабаджиев заедно с хора и оркестъра на Опера Пловдив.

„Травиата колекция” ще напомни на зрителите за една от най-обичаните опери от Верди, чиято премиера в пълен сценичен вариант се очаква през втората част на сезона.

Билети за „Травиата Колекция” се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина