Актуално

„Болеро” и мултимедийна „Кармина Бурана” в една вечер на Античния

"Болеро" – един от най-ярките спектакли на балет "Арабеск", останали в наследство от легендарния хореограф Маргарита Арнаудова, ще оживее  на Античния театър под съпровод на оркестъра на Пловдивска опера на 8 септември oт 20:30 часа. Спектакълът по музиката на Равел не слиза от афиша на  "Арабеск" от премиерата си през 1987 г. и е "обиколил света" с многобройни турнета. Маргарита Арнаудова е директор и художествен ръководител на балет „Арабеск”  от 1974 година до смъртта си през 1994 г. като изгражда неповторимия образ на тази единствена за България трупа, която се занимава с развитието на съвременния танц. Тя е автор на хореографията на над 60 балетни спектакъла. Нейни творби са сред най-големите успехи на балет “Арабеск”, но и на оперно-балетните театри в София, Русе, Варна, Пловдив, Стара Загора.

Същата вечер зрителите ще се насладят и на „Кармина Бурана” от Карл Орф. Произведението е запазена марка на Пловдивската опера вече 27 години – от първото й изпълнение именно на Античния театър през 1988 година. Новият мултимедиен спектакъл е по хореографията на настоящия директор на „Арабеск” – Боряна Сечанова. Танци, визия и светлинно шоу подчертават ироничността на средновековните текстовете, отразена и в музиката на Карл Орф.  Колоритността на костюмите и професионалното изпълнение правят спектакъла едно наистина великолепно изживяване. Соловите партии ще се изпълнят от сопраното Диана Василева, тенорът Стоян Даскалов и баритонът Михаил Пулиев, а на сцената освен трупата на „Арабеск” ще се качат и хористите на Пловдивска опера.  Оркестърът ще бъде дирижиран от маестро Йонг Чил Лий от Южна Корея.

Билети за „Болеро” и „Кармина Бурана” се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина