Актуално

Българско кино и Би Би Кинг в петия ден от Киномания

4 филма с извънредни прожекции

Би Би Кинг - Животът на Райли Днес от 18:30 часа Lucky – Дом на киното ви очаква за второто българско участие на тазгодишния фестивал – “Потъването на Созопол” по романа на Ина Вълчанова и с участието на Деян Донков, Снежина Петрова, Стефан Вълдобрев и други. Един човек купува десет бутилки водка и заминава за Созопол, където е прекарвал летата си. Той вярва, че когато допие последната бутилка, животът му ще се промени. Но странни неща започват да се случват много по-рано. Когато Надеждата изчезне, Чудото е единственото спасение.

Потъването на СозополМузиката ще превземе вечерта! Документалният филм “Би Би Кинг: Животът на Райли” е с начало 20:45 часа. Кинг работи плътно с режисьора Джон Брюър цели 2 години, за да създадат заедно този завладяващ филм за живота му. Борил се с ожесточен расизъм и с униженията на разделението, докато работи из памучните полета като сирак, Би Би Кинг преодолява и най-суровите си критици в шоубизнеса и успява да се наложи като една от легендите на блуса. Редки архивни кадри и красиво заснети сцени в сърцето на Юга са съчетани с интервюта с куп велики музиканти. Уникален документ за едно истинско американско съкровище.

Поради големия интерес на 30 ноември, неделя от 16.15 часа ще има извънредна прожекция на филма на Уди Алън – „Магия в полунощ“

Истинският Сен ЛоранПоради технически причини някои от филмите в програмата не бяха излъчени. Ето на кои дати и в колко часа можете да ги гледате:
"Невидимата жена" на 28 ноември, петък от 18:15 часа
"Истинският Сен Лоран" на 29 ноември, събота от 13:15 часа
„100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“ на 29 ноември, събота от 20:30 часа.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина