БългарияЕвалаКултураНовини

На Коледа наистина стават чудеса

Благотворителният концерт, организиран от дамски хор „Тримонциум“ под патронажа на областния управител Здравко Димитров, който се проведе в подкрепа на талантливата Джанет Чавдарова от КСУ „Олга Скобелева“, премина с огромен успех. Кутията за дарения се препълни, а младата художничка продаде всички прекрасни творби, които беше изложила в залата на Областна администрация.

Областният управител, който първи се включи в благотворителната инициатива, съобщи и голямата новина – екип от преподаватели в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще направи предварителен тест с младото дарование, на който тя ще може да представи уменията си в рисуването и музиката, след което ще я насочат в най-подходящата за нея специалност и подготвят за приемните изпити напълно безплатно. Джанет не можа да скрие вълнението си и благодари на всички за подкрепата.

В благотворителния концерт взеха участие сопраното от Пловдивска опера София Мерджанова, която изпълни „Гранада“ и „Аве Мария“, актьорът Златко Павлов, който грабна сърцата с прекрасната поема на Робърт Бърнс „Девойката, която ми постла легло“, Дамски хор „Тримонциум“ при Община Пловдив , с диригент Ваня Атанасова, клавирен съпровод Диана Кънева, квартет от Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в състав Кармен Телфеян – цигулка, Елица Йовчева – цигулка, Цветелина Цветкова – виола и Мирела Бойчева – пиано и големият цигулар Мичо Димитров, на рояла Ирен Капеловска. Те изпълниха „Канцонета“ – Чайковски, „Любовен поздрав“ – Елгар и „Барабанче“ – Госек.

Празничната програма завърши с премиерно изпълнение на композицията Freedom Trilogy  от Пол Халей, която Дамски хор „Тримонциум“ изпълни под съпровода на Спас Марков – ударни инструменти и „Тиха нощ, Свята нощ“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина