Кръв в Строителния – момичета се клаха с макетно ножче

Криминале

Мария и Весела имали стара вражда

Image title
На косъм от фатален изход се размина момичешка схватка в професионалната гимназия по строителство и архитектура, след като 10-токласничка се оказа с прорезна рана на врата от атака с макетно ножче. Мария Григорова и Весела от 9 „ж“ се спречкали в голямото междучасие. Момичетата имали стара вражда и явно решили да си разчистят сметките. Според една част от съученичките им спорът бил за момче, но не от училището. Други твърдят, че Мария и приятелките й непрекъснато се присмивали на Веси и я подигравали. „Искате ли да ви докажа, че съм по-луда от вас“, не издържала 9-токласничката, бръкнала в чантата и извадила макетното ножче. Кръвта шурнала от врата на Мими. Свидетели на кървавата драма били още пет момичета, които се разпищели и хукнали да търсят помощ. Други пък съборили нападателката на земята и се нахвърлили да я ритат.
„Няма да скочи без причина“, защитаваха Веси съучениците й. Според тях момичето не издържало на обидите, кипнало му и решило да сложи край на разправиите.
От училището категорично отказаха коментар по случая. Най-вероятно на нападателката ще бъде наложено наказание – обществено-полезен труд. Психолози от детска педагогическа стая са разговаряли с участниците в драмата. Шефката на регионалния инспекторат по образованието Павлинка Кацарова също не отговаряше на мобилния си телефон.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.