В Пловдив кандидати и младежи от ГЕРБ честваха Деня на будителите

Избори 2021 Новини

Иван Тотев: Почитаме възрожденците и отдаваме заслужено уважение на съвременните будители

С поднасяне на цветя пред паметника на Иван Вазов в Дондуковата градина представители на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив, на ръководството и на младежката структура на партията отбелязаха Деня на народните будители.

„Пловдив е духовният и културен център на България. Много от нашите възрожденци са били свързани с града ни – Найден Геров, Иван Вазов, Захари Стоянов и още, и още. С гордост можем да кажем, че Пловдив е бил градът, без който нашето Възраждане нямаше да бъде същото”, заяви областният координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ инж. Иван Тотев и допълни:

„Днес ние отдаваме почит на тези велики българи, но и засвидетелстваме признателност към съвременните будители на България – учители, преподаватели, дейци на културата, книжовността и духовността…

В условията на световна пандемия, въпреки предизвикателствата на деня, те работят неуморно за запазване на националната ни идентичност и българщината”.

Радомир Чолаков от своя страна подчерта, ролята на съвременните будители за обществото ни.

„Именно защото оценява техния принос за бъдещето на България, ГЕРБ-СДС подкрепя кандидатът за президент професор Анастас Герджиков – ректор на Софийския университет, безспорен авторитет и ерудит”, заяви той.

„Съвременните будители са тези, които ще ни преведат през трудностите на днешния ден”, каза доцент Стефан Шилев.

 

В  управленската програма  на партията „България следващо поколение“ е предвидено 5 % от БВП на страната да се отделят за образование, като 1 % да се инвестират във висшето образование.

Сред приоритетите на ГЕРБ са също развитие и съхранение на културната идентичност и духовността, съхраняване и популяризиране на материалната и духовна култура,включително фолклор, етнография и градска култура и др.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “В Пловдив кандидати и младежи от ГЕРБ честваха Деня на будителите

  1. Тук виждам само такива, които трябва да бъдат събудени от безпросветната и самодоволна кома, в която са изпаднали. За какви будители говорим?

    1. ГЕРБджиков се явява единственият „будител“ за ортаците на ГЕРБавата крадлива КлептоКрация на мамин ИМПЕРИАЛист ТОТЕВ.

      Всичко друго са преструвки и пози за фото-сесии.

      ГЕРБджиков мощно подкрепен от . . . послушниците ЗИКО и Сие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.