Сиди: Когато гласувате на 11 юли, не го правете с омраза!

Избори 2021 Новини

Каракачанов в Пловдив: Смисълът на помирението, на обединението и на търсенето на нов път, а не път на омразата. Защото омразата ражда омраза.

Омразата води до политическо противопоставянето и до изчергъртване, а това не може да продължава. 32 години се изчегъртваме и изчезваме от собствената си държава като народ и като нация. Това заяви водачът на листата на Коалиция“Български патриоти“ за Пловдив Александър Сиди, по време на срещата със симпатизанти в кв.“Коматево“.

Той припомни за две важни промени, които патриотите направиха в 44- тото НС.

Повишихме пенсиите от 164 лева на 300 лева, което никога преди това не се беше случвало.. Направихме така, че всяко едно българско дете да получава детски надбавки, защото досега такива средства получаваха само онези родители, чийто доход не надвишава определен праг. Беше тежка, ежедневна борба с ГЕРБ и Борисов това да се случи.

Александър Сиди каза още, че ВМРО и „Български патриоти“ няма да позволят налагането на норвежкия модел и фокуса на държавната политика трябва да е върху семейството в неговата цялост. „Едни хора, които се канят сега да управляват и преди седмица шестваха из София със знаменца в цветовете на дъгата, точно те искат да отделят детето от семейството. И ще го направят ако ние им позволим. Искат фокуса върху държавната политика да бъде върху детето, а не върху семейството- традиционното българско християнско семейство, което ние векове назад сме пазили. Тези хора, казват не, детето ще бъде с отделен фокус. За да могат да вземат едно дете от семейството и да го изкарат на пазара за осиновяване? В същото време тези хора искат гей-двойките да могат да осиновяват деца.“- коментира Александър Сиди.

Той посочи, че на 11-ти юли българите могат да определят бъдещето на децата си или да си останат вкъщи, а изборът е в техните ръце. „Искаме доверие да влезнем в 46-то Народно събрание и да спрем цялото това безумие. Не искаме доверието ви,за да бъдем патерица на този или онзи. Ние имаме собствен път.Не се кланяме на изток, нито на запад. Нашият път е България.“- категоричен бе Сиди.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който бе дошъл да даде подкрепата си за водача на пловдивската патриотична листа, потвърди думите на Сиди и заяви, че своята история ВМРО никога не е била патерица на никого. „Когато се е налагало ВМРО да поеме отговорност, тя я е поемала на 100% и се е раздавала докрай. Влязохме в коалиция с ГЕРБ през 2017, за да има правителство и стабилност в държавата. Когато влязохме в 44- тото НС имахме 3 варианта- да направим правителство с ГЕРБ, да направим правителство с БСП и ДПС или да отидем на избори. Избрахме ГЕРБ, защото няма как да влезем в коалиция с ДПС, а България трябва да се развива. Не сме били ничия патерица, тъй като за всяко нещо воювахме. Когато искахме да вкараме минималната пенсия да стане 300 лв. ни обясняваха, че и 400 лв. да им я направим пенсионерите пак няма да гласуват за нас. Нашата логика не беше такава- да вдигнем пенсиите от 164 на 300 лева, за да гласуват пенсионерите за нас, а да се опитаме да поправим макар и в минимална степен една несправедливост. Не ни разбираха и когато им говорехме за демографската програма, интеграцията на циганите, Истанбулската Конвенция, подоходното семейно облагане и темата Македония.“- обясни Каракачанов.

„Във времето, в което бяхме в изпълнителната власт със зъби и нокти се борехме през цялото време да прокараме онези идеи, заради които сме влезли въобще в политиката. Ако не бяхме ние, още миналото правителство Скопие щеше да ни се е качило на главата с претенции за македонски малцинства и изучаване на т.нар. македонски език в Кюстендилска и Благоевградска област. Но на някои т.нар. протестърски партии им е по-удобно да ни представят като патерица, да повтарят до втръсване лъжата за паспортите, въпреки, че имаше разследване на прокуратурата и ДАНС, които излязоха със становище, че ВМРО като политическа формация и никой от нейното ръководство нее са замесени в подобни деяния. Те го пропускат и действат на принципа на политическата пропаганда от времето на Гьобелс, че една лъжа повтаряне постоянно влиза в главата на повече хора. И тези хора говорят за демокрация, права и ценностна система. Каква е тяхната ценностна система? Да признаем еднополовите бракове, да отстъпим по темата с българите в Македония, да отстъпим от това, че циганският проблем става все по-сериозен?“

 

Каракачанов заключи, че в следващото Народно събрание „Български патриоти“ ще работят само с онези български политически партии без ДПС, които поставят въпроса за националното помирение, демографската криза, циганския проблем,доходите на хората, проблемите в здравеопазването и образованието и сигурността на държавата и гражданите.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.