ИТН ще се явява самостоятелно на избори

Избори 2021 Новини

Разговори няма да има с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще се яви самостоятелно на предстоящите извънредни парламентарни избори, заяви пред btv в предаването „Тази събота“ депутатът Станислав Балабанов. Той категорично отрече слуховете за съвместно явяване с патриотични формации.

Според Балабанов тройната коалиция, която останала в края на парламента, след напускането на ИТН, щяла да остане в историята като коалиция на лицемерието, а партията на Трифонов предпазила българското общество да не бъде счупено.

По думите му Корнелия Нинова, Христо Иванов и Кирил Петков се срещали задкулисно в „лаборатория“, за да мислят на какъв пост да сложат Петков и как Асен Василев да стане премиер в рамките на третия мандат, връчен от президента Румен Радев. В същото време Нинова казвала, че имена за правителство не се обсъждат.

Въпреки всички упреци обаче депутатът от ИТН не отговори еднозначно дали в следващ парламент партията не би преговаряла отново с БСП, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за управление.

Единствено декларира, че такива разговори няма да има с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, с които заедно свалиха кабинета „Петков“.

Споделете ни във:

1 thought on “ИТН ще се явява самостоятелно на избори

  1. Тия палячовци са пример защо шоумени и сценаристи нямат място в политиката, освен че са тежко зависими от гербаджии и депесари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.