Избори

Екзакта: Здравко Димитров води с 8% на първия тур в Пловдив

Дани Каназирева /Съюз за Пловдив/ и Николай Радев /БСП / топят преднината на Славчо Атанасов в спора за място на балотажа

Кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров е явен фаворит на изборите за кмет на Пловдив в неделя. Разликата между него и втория Славчо Атанасов /НФСБ-ВМРО/ се увеличава в хода на кампанията и вече е 8%, сочи социологическо проучване на „Екзакта Рисърч Груп“ в навечерието на вота. В момента подкрепата за Здравко Димитров е 28%, а за Атанасов малко над 20%.

Според данните от проучването на агенцията почти равна електорална подкрепа третото място делят Николай Радев /БСП/ и Дани Каназирева /Съюз за Пловдив/. От началото на кампанията двамата бележат ръст и скъсяват дистанцията със Славчо Атанасов.

Според „Екзакта“ подкрепата за кандидата на „Демократична България“ Атанас Костов и Георги Колев /ЗС „Александър Стамболийски“/ се движи около 2%, а за Николай Бухалов /Кауза Пловдив/ малко над 1%.

Очаква се избирателната активност в Пловдив в неделя, когато ще гласуваме за кмет на Община, районни кметове и общински съветници, да е между 43 и 45%.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Защо се пишат различни неща. Г-н Радев си има все едни и същи проценти, ако го бяха предложили преди два мандата той щеше да бъде кмет, а Здравка се е стопила много – до няколко човека.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина