Пуснаха северното платно на бул. „Санкт Петербург“ три часа след обявеното

Актуално Градът Новини

Северното платно на бул. „Санкт Петербург“ от кръстовището на бул. „Освобождение“ до кръстовището с Техническия университет бе пуснато тази вечер в 21 часа, вместо в предварително обявения час – 18.

На място бяха кметът Здравко Димитров и заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

От Община Пловдив твърдят, че преди седмица работата по отсечката била засилена, за да се освободи трафикът преди празниците.

До момента са изпълнени 90 % от строително-ремонтните дейности. Ремонтът няма да бъде завършен изцяло заради метеорологичните условия и засиления трафик следващите дни. Той ще продължи в първите работни дни на 2022-а с полагане на маркировка, довършване на тротоарната настилка и пускане на уличното осветление. След края на дейностите булевард „Санкт Петербург“ ще бъде въведен в експлоатация три месеца по-рано от предварително обявения график. Работата ще продължи по ул. „Лев Толстой“ и по ул. „Радко Димитриев“ в кв. Гладно поле, където в момента работи и екип на „ЕВН България Топлофикация“ ЕАД.

Във връзка с планираното изграждане на улиците в кв. „Гладно поле“ се очаква, до месец март 2022-а включително, затруднено движение на МПС в зоната. Община Пловдив призовава гражданите и водачи на автомобили за търпение. Затварянията на отсечки са съгласувани с органите на КАТ и ОП „Организация контрол на транспорта“ и са уведомени районните кметства.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.