Студенти от МУ-Пловдив представят полезни храни при различни заболявания в Европейската нощ на учените – ВИДЕО

Актуално Градът Живот Култура Новини

Темата на събитието е здравословният начин на живот

Европейската нощ на учените е събитие, което всяка година се провежда по едно и също време в около 300 града в цяла Европа и по света. Пловдив е един от 5-те български градове, сред които са още София, Бургас, Стара Загора и Русе, включващ се на 24 септември в кулминацията на събитието.

Медицински университет – Пловдив за поредна година ще отбележи Нощта на учените с богата програма. Денят е 24-ти септември (петък), 17:00 часа, а мястото – Виенският павилион в красивата Цар-Симеонова градина. Темата на събитието е здравословният начин на живот.

Подробности за интересната програма, която са подготвили младите учени, разказва Ерай Шакир – председател на Студентския университет при Медицински университет – Пловдив.

Студенти от Университета ще приготвят и представят здравословни ястия, част от диетата на хора с различни заболявания, както и разноцветни блюда от цял свят.

Всички рецепти са включени в книжка, достъпна за всеки интересуващ се в сайта на Университета.

Активното движение и спорт – задължителен компонент на здравословния живот, също ще бъдат част от програмата, под формата на танцово състезание по двойки.

Всеки желаещ да научи повече за това как да преобрази начина си на живот може да се включи и във викторина с въпроси по темата.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.