Пуснаха под гаранция задържания за лихварство мъж от Прослав

Градът Криминале Новини Темида

Часове, след като прокуратура и полиция дадоха пресконференция за задържан за лихварство мъж от Прослав, Пловдивският окръжен съд го пусна под парична гаранция от 5000 лева. Спрямо 38-годишния Б.Б.е повдигнато обвинение за предоставяне на парични заеми на физически лица срещу лихва. Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може се направи обосновано предположение, че Б. Б. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Съдът намери, че към настоящия момент няма опасност обвиняемият той да се укрие, както и да извърши престъпление. Чисто хипотетични са твърденията на обвинението, че  може да извърши престъпление спрямо правосъдието и да окаже натиск върху свидетели в посока да променят дадените от тях показания.

Съдът прецени, че липсва опасност обвиняемият да продължи да извършва нерегламентирана кредитна дейност, предвид обстоятелството, че обществеността вече е информирана за обвиненията, повдигнати спрямо него.

С оглед на всичко това съдът намери, че най-адекватната мярка за неотклонение спрямо обвиняемия Б. Б. е парична гаранция.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване  пред Апелативен съд – Пловдив на 22 април 2021 г. от 10 часа

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.