Потвърдиха отново доживотната присъда на Венцислав Караджов

Градът Криминале Новини Под ножа Темида

Апелативен съд – Пловдив потвърди със свое решение доживотната присъда на бившия полицай Венцислав Караджов за убийството на майка му Божурка и баща му Цветан, постановена от Пловдивския окръжен съд. Той е признат за виновен за това, че на 15 май 2016г. в Пловдив умишлено е умъртвил повече от едно лице, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел.

Апелативният съд измени присъдата в частта й относно приложението на чл. 59, ал. 2 вр. ал. 1 НК като приспада от наложеното на подсъдимия Караджов наказание доживотен затвор времето, през което същият е бил задържан на 17.05.2016 г. за срок от 24 часа по Закона за МВР и от 04.06.2016 г. – с мярка за неотклонение „задържане под стража“, до влизане на присъдата в сила.

Делото се разгледа за втори път от Пловдивския апелативен съд, след като по жалба на подсъдимия Венцислав Караджов и неговите защитници,  Върховният касационен съд отмени изцяло решението на Пловдивския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд за отстраняване на допуснати  процесуални нарушения.

Решението на Апелативния съд не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.