Ицо Хазарта показа среден пръст на ГЕРБ в парламента

Актуално Градът Избори 2021 Новини Под ножа

Източник: Клуб Z

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, показа среден пръст в пленарната зала. Той бе насочен към партия ГЕРБ, депутатите на която по същото време вдигнаха листове, на които бе написано „Оставка“. Листовете бяха обърнати към вицепремиера Калина Константинова, която по същото време бе изслушвана от парламента по повод ситуацията с бежанците.
Снимката на Петров бе разпространена светкавичо във фейсбук. От ГЕРБ настояха председателстващият заседанието Мирослав Иванов (ПП) да наложи наказание на Хазарта.

Самият Петров напусна залата, малко след като си направи селфи с въпросния неприличен жест. В крайна сметка той бе наказан със забележка. След като председателят на Народното събрание Никола Минчев е изгледал кадрите и е свел до заместника си, че нарушение има.

„Моля да бъда извинен от хората, които са се почувствали оскърбени. Аз сравнително рядко взимам думата тук, времето на българския парламент е ценно. Що се отнася към хората, на които съм показал този жест – мисля, че това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано“, каза самият Петров, след като се върна в залата.

С което пак си спечели гнева на ГЕРБ. А Тома Биков направо обяви, че Хазарта може и да е полезен като музикант, но е безполезен като депутат.

По време на изслушването вицепремиерът Константинова се извини от парламентарната трибуна за острия тон, който си позволи спрямо бежанците преди няколко дни.

Но допълни, че бежанците, дошли в България, са получили най-добри грижи в цяла Европа, защото в другите страни те се настаняват на палатки.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.