ГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Къде да си направим красиви коледни кадри тази година?

Украсата в Пловдив в снимки и видео

В празничните дни след Коледа и при продължаващия вече месец локдаун едно от най-любимите занимания на пловдивчани е разходката по Главната улица. В последно време като че ли там е съсредоточен целият социален живот в Града под тепетата, а красивата коледна украса по неповторим начин украсява кадрите от тази по-скоро необикновена година.

Тръгвайки още от площад Централен, не пропускайте да се наредите за няколко тройни аксела на леда, защото пързалката е едно от най-„живите“ места тези дни и около нея винаги се чуват смях и музика. След това разходката ни продължава по най-дългата пешеходна улица в Европа, на която през декември всяко ъгълче може да бъде кадър.

Пред любимия ресторант Хемингуей на ул. Гурко, въпреки че не може да похапнете на място, се извисява богато украсена елха и величествен стол, на който да се превъплътите на дядо Коледа или Снежанка. Заради пандемията те не се на разположение за снимка по Главната улица тази година, но пък вие винаги може да облечете червеното палто.

На площада пред Общината традиционно се извисява голямата елха, около която винаги има движение и понякога селфито без хора наоколо си е мисия невъзможна. Но пък ако искате да бъдете креативни, отидете малко встрани и използвайте коледните светлини на сградата и дръвчетата покрай нея.

Цялата коледна разходка в Lost in Plovdiv

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина