АктуалноГрадътНовини

Украсяват града за Коледа

13-метрова изкуствена елха слагат пред общината

Започна коледното украсяване на Пловдив. Заедно с гигантската ледена пързалка стартира и  изграждането на дървената сцена на пл. „Стефан Стамболов“, където ще бъде покрит фонтанът с пеликаните, за да се сложи по традиция огромната коледна елха. Тя е висока 13 метра и има над 4 хиляди зелени клончета. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в Раковски. Пловдивската елха е около 1 тон тежка, а заедно с украсата – 1.5 тона. Елхата се издига на пръстени, като всеки пръстен е висок над 70 см. Успоредно с монтажа върви и украсяването. Декорацията е от хармонично разположени малки, средни и големи звезди, съчетани с червени и сребърни топки. Около елхата ще има жилков гирлянд, който вечер и през нощта ще свети в студена светлина. Студена светлина ще има и в долната част на елхата, на около метър от основата й. Останалата част от елхата ще свети вечер и през нощта в топъл нюанс. За върха се предвижда мигаща блиц светлина.

Светлините на Коледното дърво ще бъдат запалени в първите дни на месец декември, като това ще бъде предшествано от музикална програма и пищни фойерверки.

За коледното настроение със сигурност и ще допринесе и празничната светлинна украса, която екипи на ОП „Организация и контрол на транспорта“ вече монтират в различни централни части на града.

45 бели, сини и червени коледни камбанки ще грейнат на Главната улица, по бул. „Цар Борис III Обединител“ (в отсечката от Сточна гара до ул. „Граф Игнатиев“) се монтират 24 коледни дъги, а други 28 броя – по бул. „Васил Априлов“ от колелото на Централна гара до „Пещерско шосе“, каза директорът на общинското предприятие инж. Пламен Вълков.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина