ГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Софтуерни инженери от Пловдив организират демонстрация по роботика за деца

Водещата компания в  областта на изграждането и имплементирането на съвременни, иновативни технологични решения ScaleFocus, съвместно с MindHub и Военен клуб Пловдив организират интерактивна работилница по програмиране на роботи. Целта е повече деца да се докоснат до програмирането и роботиката.

Живеем в ерата на дигитализацията и в бъдеще хората ще се нуждаят от все по-силни технологични компетенции, затова е важно да се пробуди интереса на подрастващите към програмирането и новите технологии.

По време на демонстрацията малките участници се запознаят с основни команди, с които ще програмират поведението и изкуствения интелект на роботи. Освен забавлението и незабравимото преживяване, подобни активности подпомагат развиването на логическото и аналитичното мислене на децата.

Събитието ще се проведе по повод Международния ден на детето, 1 юни, от 10 до 14ч. на входа на Цар-Симеоновата градина при езерото с рибите. Участието е безплатно и е подходящо за деца от 5 до 10 годишна възраст. За техните родители ще бъдат осигурени места за отдих, докато продължава демонстрацията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина