АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниФотогалерия

Пеликаните отлетяха от Копчетата

Кръглата празнична сцена превзема фонтана

Соня Попова

Едно от любимите места на пловдивчани за срещи и на чуждестранните туристи за снимки – фонтанът с пеликаните на площада пред сградата на общината, отново придобива различен облик. В средата на ноември металните птици „отлетяха“, а водата „пресъхна“, видя репортер на Под тепето.

Светещият в различни цветове символ на града с накацали пеликани, от чиито човки се лее вода, се променя заради настъпващата зима. Пеликаните по традиция отлитат от Главната наесен и се завръщат отново излъскани през март, за да радват окото. Този път те отстъпват място на голямата кръгла сцена, която ще бъде плацдарм за новата 15-метрова елха и Коледно-Новогодишните тържества под тепетата. Емблематичните пеликани от фонтана на площад „Стефан Стамболов“ бяха демонтирани в понеделник. С тази задача се бяха заели общински служители. Със съдействието на ОП „Градини и паркове“ в навечерието на зимата фонтанът ще бъде покрит, а върху него ще светни уникалното коледно дърво. Идеята на местната управа е през зимните месеци мястото да се превърне в сцена.

Миналата година за пръв път фонтанът бе „затворен“ по този начин.

Припомняме, че последният ремонт на фонтана бе през август 2017 –а, когато се подмениха  всички пръскалки на водното съоръжение. През април миналата година вандали откраднаха няколко от кръглите плочки, които символизират водни лилии.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина