Вкусът на градаГрадътЗабавлениеНовини

Дефиле на младото вино с нови дати и много нови участници

ХI-то издание на „Дефиле на младото вино“ ще се състои през третия уикенд на ноември – 15, 16 и 17 ноември. За поредна година организаторите от „Съвет по туризъм – Пловдив“ подготвят богата съпътстваща програма през цялата седмица. „Дни на младото вино“ ви очакват от 11 до 17 ноември много нови и разнообразни събития като ателиета за рисуване, придружени от винени дегустации, музикално-поетични вечери, изложби, театрални изпълнения, кино прожекции, кулинарни презентации, йога и фото изненади за посетителите на фестивала.

Първата бъчва за тази година, която ще бъде отворена на откриването на фестивала в 14.00ч на ул. Съборна 2-4, ще бъде на Винзавод Асеновград. Те бяха официално изтеглени от журналист на пресконференцията. Участниците тази година са 47, от които 36 изби, 9 производители на храни и кетъринг фирми, 2 представителни щанда на спонсорите на събитието – „Райфайзенбанк България“ и „Джем & Джем“. Всички те ще могат да бъдат посетени на 15 локации в Стария град, а на входа на всяка една от тях посетителите могат да закупят жетони за дегустация. Локациите ще бъдат отворени в трите дни както следва:

• ПЕТЪК, 15 НОЕМВРИ – 14-18ч.
• СЪБОТА, 16 НОЕМВРИ – 11-18ч.
• НЕДЕЛЯ, 17 НОЕМВРИ – 11-17ч.

Предварителни продажби на пакети ще може да се закупят от платформата Bilet.bg, както следва:
• 2 пакета за дегустация брандирана чаша с държач и 8 жетона за дегустации за 3-те фестивални дни – 12лв.
• 24-ЧАСОВА PLOVDIV CITY CARD – 29 лв.
• 72-ЧАСОВА PLOVDIV CITY CARD – 40лв.

През 2018г. фестивал „Дефиле на младото вино“ за първи път подкрепи образованието и по-специално студенти, обучаващи се в направления на производствените процеси в хранително-вкусовата промишленост и туризма по различен начин от до сега създалата се практика студентите да помагат с доброволчески труд на щандовете на участниците във фестивала. За 10 годишното юбилейно издание Съвет по туризъм – Пловдив отдели 5% от приходите на фестивала за поощряването на някои от най-изявените студенти от специалности винопроизводство, кетъринг и туризъм от Университета по хранителни технологии – Пловдив.

2019г. тази практика продължава и в допълнение на стимулирането на изявени студенти, включихме и ученици от Професионалната гимназия по туризъм, които всяка година от самото създаване на фестивала спомагат за популяризирането му.

Съветът по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират „Дефиле на младото вино” в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Регионален Исторически музей и Регионален Етнографски музей, Градска художествена галерия, Университета по хранителни технологии – Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии и висшите учебни заведения, всички участници във винения бизнес. Спонсори на събитието са: Либхер, „Райфайзен банк“ ЕАД, „Джем и джем“ ООД, „Херти“ АД, Техно Акташ АД. Партньори на събитието са: минерална вода „Михалково“, „Ледена епоха“, „Енко пластикс“ ЕООД, „Plovdiv City Card“, „Bilet.bg“. Официален хостинг партньор: ЕТН Хост. Събитието се извършва в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. „Дефиле на младото вино” заема важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина