АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Всички магазини по Главната, без хранителните, трябва да бъдат затворени

Общината купува 30 респираторни апарата

„ Всички магазини по Главната, без хранителните, трябва да бъдат затворени. Глобите не са малки. Дисциплина и самодисциплина трябва да има”. Това отговори на въпрос на Под тепето кметът Здравко Димитров на днешната онлайн пресконференция, зададен заради сигнали от читатели, че търговски обектис чанти и обувки са с отворени врати и служителите им дори бутат рекламни брошури в ръцете на минувачите по центъра. Така наречени бутици за дрехи, кожени изделия, фризьорски салони и прочие не могат да работят в извънредната ситуация покрай коронавируса, стана категорично ясно днес. Под тепето препоръчва ако някой види отворен подобен обект, да сигнализира или в Областния кризисен щаб или в медиите.

След днешното заседания на оперативния щаб се разбра още, че общината има намерение да купи 30 дихателни апарата, които са в остър недостиг в момента в града.

„ Това е тромава процедура, ще искаме и извънредна общинска сесия, с която да прехвърлим от едно перо за закупуване на тези апарати”, каза кметът Здравко Димитров.

„ В момента събираме оферти, търсим най-високо качество. Смятаме да закупим около 30 апарата, на които градът да разчита”, заяви шефът на дирекция „Здравеопазване” в общината д-р Калин Калинов.

В момента администрацията купува значително количество предпазни средства за включването на доброволци в кризисната ситуация, най- вече лекари- специализанти и лекари в пенсионна възраст.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

  1. ебе ти видяллиси работничиските автобуси на зводити за какво растояние 1 метър един от друг говорим 50 човека събира 50 са вътри 50 слизат 50 се качват при смяна на първа със втора смяна

  2. Н а много хора в града , все още им се вижда някаква извратена шега ставащото…,по- добре навреме да си извадят главите от гъзовете и да се самодисциплинират !

  3. Това са пълни глупости!!! Написалият я „журналист“ ще бъде подаден като сигнал към прокуратурата за фалшиви новини!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Същото ще бъде направено , ако кмета наистина е казал тези неверни неща!!! Как може да публикувате и цитирате неща които не са верни!!!!! Въпросния кмет да се изказва подготвено и мотивирано, съгласно предприетите мерки от Министерски съвет в съответствие със заповедта на МЗ, а не да всяват паника!!!!
    Днес бяха проведени разговори с РЗИ Пловдив, Община Пловдив, 4то РПУ Пловдив, националния телефон 112 и горещата линия на кризисния щаб!!!!!! Всички до един потвърдиха, че след последните изменения на заповедта на МЗ, няма промяна и всички обекти работят в мерките на кризисна ситуация спазвайки всички санитарни изисквания !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина