АктуалноГласовеИзбориМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Феновете на Локомотив настояват за решение в интерес на всички пловдивчани

Черно-белите ще отнесат случая с прекратената концесия на стадион Ботев до всички компетентни институции

Фенклубът на Локомотив Пд излезе с декларация, насочена срещу решението на Общинския съвет да прекрати концесията на Колежа. В нея се изказват обвинения, че кмета на Пловдив – Здравко Димитров, че защитава корпоратимни интереси, вместо тези на всички пловдивчани.

Ето пълния текст на декларацията:

„Черно-бели братя и сестри,

На 28 декември 2019 г., в последния възможен момент, тихомълком между Коледните и новогодишните празници, когато хората са ангажирани с далеч по-приятни неща, мнозинството в новоизбрания общински съвет, в разрез с всякакви правни норми, прекрати по „взаимно съгласие“ концесията за изграждането на злополучния обект на бул. „Източен“ 10, с което ощети бюджета на град Пловдив и на всички нас с 1 479 865,95 лева без дължимите лихви. За съжаление паразитирането на една общност, свикнала да живее на чужд гръб десетилетия наред, продължава.

Станахме свидетели как мнозинството в новия съвет гласува безочливо решения във вреда на всички пловдивчани, без дори хората в него да са си направили труда да се запознаят с фактите по случая, да възложат извършването на конструктивна оценка на замразения строителен обект – и всичко това се случи под благосклонния и одобрителен поглед на новоизбрания кмет Здравко Димитров, който много бързо след изборите показа, че не е кмет на всички пловдивчани, а че ще обслужва единствено корпоративни интереси.

Ние ще продължим нашата битка, като отнесем случая до всички компетентни институции, докато постигнем решение в интерес на всички пловдивчани, което не накърнява интереси и осигурява равенство пред закона“.

Общината и концесионерът на стадион Ботев – развод по взаимно съгласие

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Жалка, комплексарска пасмина! Ботев Пловдив не е спечил и стотинка от въпросната концесия! Напротив, инвестирани са над 8 милиона лева в това общинско съоръжение, които 8 милиона лева висят като дълг на ПФК Ботев до ден днешен, отделно още около милион лева са платени за проект, който проект стана собственост на община Пловдив, този милион също виси като дълг на Ботев Пловдив, добавяме и гаранция около 500 хиляди лева кеш, която остава в полза на Обшина Пловдив! Оценката на стадиона в момента на подписване на концесията е около 3 милиона лева! А до момента инвестицията с гаранцията е около 10 милиона! Това, ще рече, че Обшина Пловдив е на “далавера” около 7 милиона от въпросната концесия! Разбира се комплексираните момчета от Столипиново не ги интересува бюджета и финансовото състояние на общината, иначе щяха да останат за дебата на ОС за кредит от 120 милиона, който ще тежи много повече от развалянето на въпросната концесия! За всички е ясно, че ако Ботев бе задължен да плаща въпросната неустойка нямаше как осигури средства и или трябваше да бъде опрощавана в последствие или клуба да фалира! Такава беше мечтата на ислямистите от Столипиново, Ботев да фалира! Истинската цел на въпросния панаир в ОС! Ромите ги е страх от Ботев, много голям страх!

  2. Интересно , че нищо не казват двата клуба за опростените им задължения от Общината по концесионните им договори- на Локото – 150 000 лв, на Ботев – 120 000 лева. На обикновените граждани така лесно не им опрощават дълговете. Всички пловдивчани не са Локо и Ботев

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина