Изписаха кмета от болница

Градът Изпод тепето Новини

Здравко Димитров е изписан от болница днес. Градоначалникът ще продължи лечението си от коронавирус инфекция у дома, съобщиха от пресцентъра на общината. Очаква се той да остане вкъщи още около две седмици.

Димитров изкара 20 дни в частната болница „Пълмед”. Пет дни от тях той бе на кислородна терапия в интензивния сектор на лечебното заведение.

„Възстановявам се, но по препоръка на лекарите оставам на домашно лечение поне две седмици. Продължавам да работя дистанционно“, заяви кметът Здравко Димитров. Той благодари на целия екип на УМБАЛ „Пълмед“ за грижите и като човек, сблъскал се от първо лице с болестта, призова пловдивчани да спазват превантивните мерки да пазят себе си и близките си, защото през следващите няколко месеца епидемиологичната обстановка в цялата страна ще бъде изключително тежка.

По думите му Общинският кризисен щаб работи усилено по подготовката на МБАЛ „Св. Мина“ и нейното осигуряване с персонал и необходимата медицинска техника. В процес на създаване са и „Ковид зоните“ в общинските здравни заведения, които да подкрепят дейността на болниците.

“Най-тежък остава обаче проблемът с кадровото обезпечаване, затова е необходимо да живеем и работим, така че да ограничим заразата, колкото е възможно”, подчерта кметът.

Споделете ни във:

1 коментар за “Изписаха кмета от болница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.